Politikere=Kranglefanter

I disse dager er det valg, men skal vi tro ulike medier så er det allerede avgjort hvilket parti som går seirende ut av dette. Valgpraten har pågått i flere måneder, skjult blant annet korona prat. Blir vi lei før det hele egentlig skjer?!?Hvor lang tid i forveien skal de snakke om dette, og er det noe nytt og snakke om eller står de fast i det samme gamle praten igjennom.

 

Når vi sitter og hører på en tv sending hvor det er valg debatt har jeg mest lyst til å bare skru av hele sendingen. Det er flaut, kleint og det gir egentlig ikke noe. Det eneste politikere gjør i slike opptreden er å krangle. De står i, og kan umulig ha en god selvfølelse etter en slik opptreden. Er det slik politikere bør opptre, og er alt dette media styrt.

I perioder kan det virke som de ulike mediene holder med noen av partiene, og dette merkes i måten de fremlegger sakene på.

Jeg snakket for en tid siden med en politiker som var sentralt i regjeringen. Personen forteller at de fremdeles snakker og drøfter om saker som de hadde som tema også for 10-15 år siden. Det har ikke skjedd noe som helst med de sakene. Da kan man jo undre seg, hva er det som skjer der inne, og hva er de de ulike partiene holder på det. Skal man velge et parti som står og krangler og ikke tåler og bli konfrontert, eller skal man velge de som er stille og rolig.

Hvis man ser de ulike partiene litt ovenfra, så kan de se ut som en barnegjeng som aldri bli enige. Det gjør de nok neppe heller. Og de skal jo fremme sine saker, og alle ønsker jo og komme til makten. Kommer de dit alene, så kan de kanskje få til en forandring, men det er det jo ingen som er store nok til å gjøre. Dermed havner de i regjering med flere andre partier og de igjen har sine synspunkter på det som legges frem. Dermed blir det jo en evig ond sirkel, sett fra utsiden.

Det partiet du velger havner kanskje i toppen, men det blir jo sammen med andre. Dermed er det kanskje ikke sikkert du får gjennomslag for det du opprinnelig kan ønske deg skjer.

Det er nå ikke bare bare å være en politiker, men de har nå valgt dette selv, og de har jo muligheten til å være med på å forme landet vårt, noe som er en fantastisk mulig.

Og det vi skal vite er at det er mye rart i de ulike partiene. Vi hører stadig om skandaler her og der og om det meste. Så dette kan forekomme overalt. Det er jo bare mennesker som sitter ved roret der.

Vi får håpe de er venner utover det vi ser i tv sendingene, og det blir spennende å se hvilken vei valget går.

Nå er det fredag, og en må nytes. God fredag!

tenaaringspappa

4 kommentarer
  1. Hvert parti fremmer sin politikk, og de fleste stemmer ganske enkelt ut fra partienes partiprogrammer. Men som enkeltstående politikere så har dsv alt for mange personlige agendaer som i all hovedsak handler om penger og makt. Der er mye korrupsjon og svindel, den ene saken avdekkes etter den andre, men vi folket glemmer så lett disse sakene da det hele tiden kommer noe nytt. Vi har mangemillionæren og leder for det største partiet, Arbeiderpartiet, Jonas Gahr-Støre som tror han er over alle andre da han tror han er over alle andre da han ustanselig blir avkledd i å bryte selv de enkleste regler, det være sniking på tog, ulovlig kjøring, underbetalt svart arbeide, motta verdier og gaver fra makthavende personer i andre land og direkte kontakt med terrororganisasjoner som feks Hamas. På toppen i Sosialistisk Venstrparti (SV) sitter Audun Lysbakken som i sin tid som statsråd ga bedre inside-avtaler til fordel for egne private kontakter. Han gikk av som som statsråd for å slippe tiltale for dette, for korrupsjon. I hopetall viser det seg nå at representanter på stortinget har svindlet til seg hundretusener hver, og millionbeløp på ordninger som gjør at de slipper betale for egne boliger, og da benyttet et korrupt system som gjør at det er skattebetalerne som betaler for dette. Det mest spesielle tilfellet blir jo nå Kristelig Folkepartiets leder Kjell Ingolf Ropstad hvis politikk skal handle om verdier, han skal representere barn- familier og kirken. Listen er lang og her kan jeg skrive i en rekke timer om over 90 prosent av Stortingets representanter og deres ulumskheter. På toppen av isberget sitter representanter for MDG som truer med å få flere representanter inn på stortinget, gradvis legge ned velferdsstaten og videre bestemme hva folk i dette landet skal få lov til å spise til frokost, middag og kvelds. Så det å stemme helt og holdent på partier ut fra deres programmer ser jeg ikke hensiktsmessig. En må jo selvsagt se på politikken, for det er jo hva dette handler om, hvordan landet skal føres videre. Men noen av disse partiene og programmene endrer seg med vinden. Så jeg tenker det er veldig viktig å følge med disse representantene, hva de sier og gjør, stille spørsmål ved deres troverdighet og om de faktisk vil befolkningen og landets beste. Eller om det er egen vei til toppen, penger og makt som styrer dem. Jeg tenker det er lurt å følge med, ikke skru av. Godt valg!

  2. Jeg er glad vi ikke har et 2 partisystem.
   Uansett hvem som vinner valget må de forhandle seg frem til politikken som skal følges. Og det tror jeg er bra.
   Jeg føler nesten at Høyre og Arbeiderpartiet er de som er nærmest i måten å styre landet på.
   Men de kan ikke danne regjering sammen fordi da vil vårt demokratiske system rakne.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg