Holde hodet kaldt

Nå er det kun få dager igjen til skoleferie, og barn/ungdommene våre skal ha 8 uker med fri. Det er vel fortjent 🙂 Juni mnd er nokså hektisk da det er mye som skjer med fritidsavslutninger, skoleavslutninger, sykkeltur, gåturer osv…De dagene vi har foran oss er fullspekket med program fra skolen og  ellers på fritiden. Ikke nok med det, til dere som har flere barn, “hold your horses” her er det bare å stålsette seg! Her snakker jeg av erfaring.

Et viktig poeng er nok å sjekke ukeplanen hver dag for å forsikre deg at poden ikke går glipp av noe, eller om du glemmer at ungdommen ikke trenger en full skolesekk den dagen. Den er nok tung nok som den er ellers i hverdagen. Det er ikke mange dagene igjen med vanlig skolehverdag, og det er tid for litt kos de siste dagene før de sier “hasta lavista” til lærere og skolen for en stund. Det er mange som gleder seg til ferie, men også tid for å tenke over de som kanskje gruer seg til å ikke ha noe fast holdepunkt i ukedagen. Det er noe spesielt ved dette. For når de har skoleuke, er de til stadighet sammen med venner og bekjente. De har mye barn rundt seg. 

Når ferien kommer, kan det være mange som blir ensomme og kjeder seg kansje flere dager. Noe som er helt sunt i et liv. Det å kjeder seg, kan skape kreativitet. Så alt for “gæli” er det ikke total sett. Som mine foreldre sa da jeg var yngre. Det er sunt å kjede seg! Jada jada jada det er nok det. Nå i de voksnes liv, setter du stor pris på den lille tiden du har tid overs hvor du kan roe ned og bare legge bena høyt. 

Det er viktig å være litt forberedt i disse dager hvor alt skjer. Sjekk sykkelen i god tid, trekk pusten og forsøk å nyt starten av sommerdagene. plutselig har du selv ferie, og da er det godt å kunne lade opp , slik at du ikke er helt utslitt når din ferie starter. 

Ta deg tid til deg selv det er viktig å tenkte på i disse hektiske dager. Nyt en kopp kaffe eller nyt det glasset med vann i fred og ro. Ta dere en gåtur, og luft tankene. Det hjelper som regel og ventilere litt 🙂

Ønsker deg en knallfin dag videre

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg