Harmløse Pøbelstreker

God kveld!

En ting som slår meg nå om dagen er stillesittende barn og ungdom. Det er ikke ofte vi ser en pode springe rundt på “løkka” og spiller fotball. De er som regel hjemme og trykker på telefon, nettbrett eller ulike tv spill. Det er noe som ofte er samfunnstyrt, og i hverdagen etter skolen blir svært mange der ute stille sittende, og det er jo digg og slappe av etter skolen, det forstår jeg svært godt. Det er sunt med fritidsaktiviteter som håndball, fotball eller andre ting som fenger poden. Det kan være svært lett å a-sosialisere seg fra omverden, og bli inne. De er sosiale da og. For de er jo på sosiale medier.

Jeg savner de små harmløse pøbelstrekene som vi drev med da vi var ungdom. Da vi tok en isopor bit med litt vann på. Dette tok vi på vindusrutene til naboer og ellers de som bodde i nærheten. Det var stor stas og vi fikk samtidig mye trim. Vi måtte jo løpe nokså raskt av og til. Og det var vel fortjent. For ingenting var som de du følte løp etter deg. Du følte du hørte pusten i nakken din. Den følelsen var grusom. Men samtidig svæææært spennende. Andre ulike pøbelstreker er

 • Ring på og stikk av
 • Bruke en random fjernkontroll, og endre på tv kanaler fra utsiden av vindu
 • Isopor bit på vindu
 • Hyssing i lommebok i veien
 • Luske rundt i hagen

Her er det sikkert mye minner som dukker opp for deg vil jeg anta. Du ser ikke barn leker slik ute for tiden. Det er ikke ofte det ringer på døra og du ser de løpe av sted, men dette synes jeg de skal gjøre mye mer, send poden ut i mørket. Slik at de kan gjøe helt harmløse pøbelstreker. Det er jo noe vi ser tilbake på den dag i dag. Det var kult.
Tror du ikke poden blir noe sjokkert om du sier til de, gå nå ut å gjør hyss. Det er mulig de setter blikket i deg da eller ikke helt forstår hva du mener. DO THAT !

Det er sunt for barn og gjøre slike ting, det gjør de kreative og la de utfolde seg litt. Det er ikke greit at de gjør ting som gjør skade eller lignende, DET sier seg selv, men mye anndet. Leke mørke gjemsel…hællædussen det var jo sååå spennende. Og det er det for lite av i dag.

Er vi enige da!:)

Ha en rampete kveld

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg