Er det så forbanna kult å rulle med pappagutter!!

Richmond & finch

Jeg sitter her i skrivende stund og er tydelig forbanna, for nå mener jeg russen tråkker langt over grensa. Grensa for hva som er greit å akseptere! Jeg blir som tenåringspappa ekstremt bekymret for det jeg leser i dagens media. Vi kunne lese om det i fjor også, og vi vet godt hva russen står for. Er det egentlig så kult å være russ, bruke hundrevis av tusen kroner for å være full i 1 mnd? De husker kanskje en brøkdel av tiden.

De reglene som blir satt for at jenter skal kunne være med i en russebuss, hvor hører de hjemme? Du må veie under 60 kg for å kunne bli med på rulling. Hvem bestemmer slike regler, og nå er det på tide at noen snart setter ned foten for russetiden. Det har tatt HELT av i mine øyne! Det er fremtidens advokater og leger vi ser sløse bort deler av sitt liv på dette sølet. Det kan være de gjør så mye dumt i russetiden, at de ikke får ta den utdannelsen de har lyst til.

Det er ren skjær mobbing det de driver med! De skaper en stor splid i flokken. Det er flere jenter som får spiseforstyrrelser nettopp fordi de skal slanke seg for å kunne være med å henge i en russebuss. Og flere av de som skaffer seg russebuss, får pengene sponset av sine foreldre. Det er pappagutter som slipper å jobbe så mye og er RIMELIG bortskjemte. Det skal samtidig nevnes at det er flere russebuss eiere som er ålreit, men flesteparten av de i dag som eier slike busser er klysete pappagutter som tror de er noe. Er det så kult å rulle med pappagutter? Hva får russen ut av å kjøre i en buss og gjøre ting de ellers ikke ville gjort i edru tilstand? De blir skjenket ombord og blir servert alkohol og andre ting som gjør at de fort kan angre på det de gjør i etterkant. De kan få livene sine ødelagt fordi de ble lokket med på en tur med russebussen.

De foreldrene som helt ukritisk spytter inn penger slik at barna deres kan holde på akkurat som de vil, er de klar over alt som skjer i en buss. Vil de sponse penger slik at sønnen din kan bli ufin, og en klysete russ! Russetiden har generelt tatt helt av, før slapp russen ut 1.mai. De gjør kanskje det nå også, MEN det festes på ulike arrangementer 1 år i forveien. Buss eller ikke, i Trondheim er det forbudt med russebuss. Det bør det bli i hele Norges land. For det skaper ingenting godt ved å ha en doning på flere tonn fullspekket med bass og høyttalere som gjør at du vil få tinnitus i senere alder. Det skaper samtidig en stor splid blant russen. Du blir sett litt ned på om du kommer i en god gammel “folkevogn” som humper og går, og som du bør ha 1 års abb på veihjelp. For den kommer garantert til å stoppe langs veien 🙂

Jeg blir som far bekymret over det som er i ferd med å utvikles til et alvorlig problem. Russetog var gøy før i tiden, med biler og de var kreative. I dag er det kun en meget sliten gjeng som så vidt orker å rusle de få meterne igjennom byen! Det er rett og slett kjedelig. Og hvorfor har vi russ, hvorfor er skoleelevene russ? Kan de ikke bare en stor fest, eller et arrangement for å feire at 3.klasse er over? Mange russ bruker opp mot 1 million kroner på russetiden inkl buss, klær, alkohol og arrangementer. Hva får de igjen for det etter endt russetid? Jo de står i fare for å måtte ta opp fag på nytt, eller hele skoleåret. Fordi de ikke orket å følge med så myte i russetiden. Dette kunne vært unngått om hele russetiden ble lagt ned! Da slipper vi disse kravene som setter unge jenters liv på spill.

Russeknutene er til å få sjokk av, gjøre så mye greier for å få en gjenstand i lua. Er det verdt det? Helt seriøst !

Jeg blir flau når jeg ser mange av de russen som henger ute, de oppfører seg ikke bra. Og jenter er i stand til å gjøre nesten hva som helst for å kunne på adgang til en buss. Sorry Sam men pappagutter er nok en utsatt gruppe i denne sammenheng. Jenter dere trenger ikke henge på disse russebussene for å bli noe. Dere er like mye verdt uansett! Og om du veier mer enn kg fortvil ikke. Du er også like mye verdt. Håper noen her tar grep og setter en stopper for dette før det går galt !!!

Jeg veier langt over 60 kg og er stolt av det!! 🙂

Ønsker deg en utmerket dag

Hilsen en bekymret

-tenaaringspappa-

Del gjerne

16 kommentarer
  1. Er så forbanna enig med deg. Jeg skulle virkelig ønske det var flere foreldre som kunne synge det ut. Min var T-bane russ og de jentene der hadde det så artig sammen. Ingen press, ingen oppgaver for å få bli med kjøredoningen og ingen drikkepress for å bli «en av dem»
   Jeg var deres sjåfør når de ville hjem. hvor enn de var, nettopp fordi jeg brydde meg. En telefon og mamma var på vei.
   Jeg ønsker Årets russ en herlig feiring og håper de velger deres medruss med måte. Stå på ditt og ha det gøy 🤗👍🥰

  2. Synes det er et viktig tema å ta opp for det er ikke alltid ungdommen tenker langsiktige (eller kortsiktige) konsekvenser for det de gjør i den lille perioden av livet. Selv var jeg og mine venner av russen som tok buss rundt og tok russeknuter som ikke innebar alkohol og andre knuter som var på grensen til å være ufin, og vi hadde en strålende gøy russeperiode.

  3. Flott å høre Stine, det MÅ ikke alltid gå over styr for at det skal være gøy. Det er så mange andre ting en kan gjøre, og som du kan huske på som et godt minne. Ha en topp fredag 🙂

  4. Du skriver over her at det noen russ driver med mobbing. Det gjør du oxo.
   Du som tenåringspappa bør vel vite at du ikke henger ut russen og kaller unge gutter for kløsete pappagutter. Eller er det greit å gjøre for at du ikke liker det de eller foreldrene gjør? Da lærer du jo barna/ungdommene dine at det er greit å mobbe når noen gjør ting du ikke er enig i.
   Hva vil ungdommene i huset ditt tenke om de som kjører russebuss, at alle er kløsete pappagutter? Eller skal du fortelle de hvilken buss som er det eller ikke er det?
   Jeg håper virkelig ikke at du sier at min datter og hennes venner er kløsete pappajenter/gutter siden de er med på russebuss. Hun har ikke fått en krone av oss, det er noe de har jobbet for selv.
   Jeg har gått natteravn når det har vært russetiden 2 ganger før. Jeg har aldri blitt flau over det jeg har sett.
   Nå er det ikke sikkert det blir noen russefeiring pga korona. Så da kan du juble for at mange flotte ungdommer ikke for feiret russetiden sin.

   1. Hei Mettelise,
    Jeg poengterer i innlegget at det ikke gjelder alle , og at jeg ikke drar alle over en kam. Og kritikken som retes mot de som driver med dette er helt på sin plass mener nå jeg! De som har disse kravene er det i mange tilfeller pappagutter som eier de store bussene. Støtter du de kravene de retter mot unge jenter som vil rulle med de? Det er jeg helt i mot, og jeg har selv en jente som er russ neste år. Jeg synes egentlig hele russetiden bør avvikles ja. Hva får de ut av det?
    Føler ikke at jeg mobber ved å bruke et ord på en gruppe mennesker. Det er ikke å mobbe, men bruker slike ord for å gå hardere ut 🙂 Ønsker deg en finfin dag videre, og takk for et innspillet

  5. VNå er det veldig lenge siden jeg var russe mamma, var russe mormor ifjor, men han er svensk! I mange. mange år har jeg ventet på at noen ville ta fatt i russefeiringen ! Derfor leste jeg din artikk med «fryd» !Sikkert mange meningsfeller 🥰

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg