Ved denne årstiden, er det eplekaker i mange hjem. Det høstes epler, bakes og lages syltetøy.
Lukten av rykende fersk eplekake har en høy score!
Nå skal jeg vise deg hvordan du kan bake eplekake i din airfryer
Du trenger
150 gr mykt smør
150 gr sukker
3 mellomstore egg
1 ts vaniljeestrakt
120 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2-3 epler
1 ss malt kanel
3 ss sukker
2 ss perle sukker
Bruk en rund form som er 20 cm (denne er kjøpt på Nille)
Husk at smøret bør være mykt
Ha i sukker
Pisk smør og sukker hivtt, og ha i vaniljeestrakt og ett og ett egg, mens du stadig pisker. Pisk godt i mellom hvert egg
Ha i siktet hvetemel
Og bakepulver
Bland dette godt sammen
Til du får en fin konsistens
Ha røren i en smurt form
Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt dem i tynne skiver
Ha sukker og kanel i en pose og bland godt
Press eplene forsiktig ned i røren
Strø over perlesukker
Inn i airfryer
160 grader i 40 minutter
Stikk noe tynt ned i kaka for å se at den er ordentlig ferdig og at det ikke henger igjen deig på den
Avkjøl kaka
Nå gjenstår det bare å nyte, og du denne passer utmerket med en dæsj krem, eller is ved siden av 🙂
Om du ikke har kjøpt deg en airfryer, kan jeg varmt anbefale en Cosori airfryer
Bruk min rabattkode og få hele 15 % på både airfryer og tilbehør
Den er så god at du fort kan overspise!
-tenaaringspappa-