Dette bør du prioritere

I vår tid er det å prioritere seg selv ofte nedprioritert. Dagene går på ren skjær autopilot. Og det blir sagt at det ikke er tid til noe annet. Vi har rett og slett ikke tid til annet enn det som MÅ gjøres. Slik oppleves det. Så hører vi andre ofte si, hvordan har de tid til de da. Nei de har ikke flere timer i døgnet enn deg, men de prioriterer. De legger kanskje til rette slik at de skal få inn det de ønsker i hverdagen. Det å planlegge er et godt utgangspunkt, men så har du de menneskene som er spontane. Jeg er er av de, jeg har vanskelig med å planlegge langt frem i tid. Venner, kolleger og andre snakker gjerne tidlig om hva de skal gjøre i sommerferien og lignende. Dette starter de tidlig med, gjerne året i forveien. Det er helt greit om du skal planlegge en reise eller lignende. Da er det greit å være ute å god tid, men ut over det så kan det være vanskelig å vite hva en har lyst til å oppleve. Det kommer an på barna, når vi foreldre har ferie, og om faktisk noen kan passe katta, hunden eller andre dyr. Det og er en greie som må klaffe. Dyra kan ihvertfall ikke være hjemme alene.

Det var enklere før da barna var små og vi kunne ta noen spontane turer hit og dit og til utlandet osv. Vi kunne plutselig ta en uke fri helt utenom skoleferier. For det første så er det mye rimeligere reiser da og du slipper at det kun er nordmenn dit du reiser. Det er færre mennesker som reiser utenom skoleferien. Tar du fri 1 dag når du går på ungdom eller videregående skole, får du 5 % fravær i et fag helt plutselig. Fraværsgrensa er 10 %, oppnår du den , står du i fare for å stryke i de fagene som er rammet.

Egentid er noe vi alle trenger, det å ta en kaffe med venninne, venner og andre personer og ta 2 steg ut av rutinene som du ellers går i er viktig. Det å bare ta seg en gåtur i skogen er svært avslappende. Det gir deg ny energi til å stå i de ulike gjøremål som ellers krever deg. Takstameteret ruller i vei, og du kjører barn til aktiviteter, du sluker innpå en rask middag, gjerne på høykant før du spoler i vei. Slik går nå dagan og ukene flyr. Det er ikke rart tiden går fort:)

Denne Kan jo være et godt utgangspunkt for egentid.

Kan forøvrig informere om at det er tilbud på denne

Vi foreldre er flinke til å stille oss sist i rekken, og om det blir noe tid til overs ja, så er det deilig slenge seg på sofa´n i 10 minutter før du skal legge deg. Mange foreldre få dårlig samvittighet av å bryte rutinene, og tenke på seg selv. Det skal du absolutt ikke ha. Du skal gå ut og gjøre noe DU har lyst til, Ta den en en dag eller 2 og overlat ansvaret til den andre personen om dere er 2. Er du alene forelder kan kanskje besteforeldre ta litt ansvar. Om du ikke har besteforeldre som kan stille opp, så kan poden sikker være hos en venn den tiden, eller de timene du er borte.

Du kan kanskje sjekke om muligheten er tilstede med foreldra til vennen om din pode kan sove der en dag eller en venn, for alle trenger alenetid. Hvis du går og stamper i liker dager hver eneste dag kan du fort havne i konflikter med andre personer, du kan bli sur og grinete. Hvem er tjent med det? Ingen, ei heller du. Så bruk tiden fornuftig om du ikke allerede er flink til det. For jeg tror mange mennesker er flinke til å prioritere seg selv også. Det er ihvertfall svært viktig. Hvorfor skal du ha dårlig samvittighet for å gjøre noe annet enn å være tilgjengelig for barna til en hver tid. Barna har også godt av at mamma eller pappa gjør noe annet. Foreldre kan dra på en weekend tur eller noen dager sammen utenfor husets 4 vegger. Eller et annet alternativ er å være hjemme alene uten barn, at barna overnatter hos f.eks venner eller besteforeldre.

Do that, tenk på deg sjæl og nyt din egentid. Du vil ikke angre på det.
I dag er det middag og ting som må ordnes, men etter middagen er det rom for en tur ut. Ta deg en gåtur, sett propper i øra og nyt musikk mens du går. Eller en god podkast 🙂
Jeg garanterer deg at du får en ny giv og glød når du kommer hjem igjen fra turen. Da kan du nyte resten av kvelden med god samvittighet.

Have a nice day and enjoy it !
Skriv gjerne til meg og fortell hva du pleier å gjøre, så kan det hende flere få inspirasjon til å gjøre det du synes er ok.

-tenaaringspappa- 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg