Viktig å lære barna dette

Vi går inn i en tid hvor det gis mange gaver, det er pakke kalender, advent kalender, og til syvende og sist julegaver så det holder. I mange hjem er det ofte en haug med gaver som skal deles ut, og barna mister helt oversikten over hvem som har gitt hva. Barna blir stive i øynene, og blir helt paniske. De får ikke åpnet den neste gaven raskt nok. Er det slik vi ønsker å ha det? Jeg tenker vi foreldre er nødt for å gjøre en jobb innenfor dette feltet.

Det å viste takknemlighet nesten uansett er ikke noe som kommer av seg selv. Det må læres, vi foreldre må fore de små barna våre med takknemlighet. om de får noe som kanskje ikke er topp 10, så er det noen som har brukt tid på å kjøpe dette, de har brukt penger og gledet seg til å gi denne gavne til barna våre.

Mange barn viser en likegyldighet over gaver de får. Og viser det kanskje tydelig. Det mange foreldre gjør er å gi det bensin på bålet som det heter. De forer opp under og sier kanskje at dette ikke var noe bra osv. Og at de heller kan dra ut å kjøpe noe annet. Er det en riktig måte å gjøre dette på. Nei mener jeg. Skal vi foreldre alltid stå på pletten og “fange” de opp hele tiden vil oppdragelsen skli ut i en dårlig tenåringsperiode.

I denne tiden vi nå går inn, er det mye å glede seg til på mange måter, og vi må ta godt vare på den tiden vi har:) Denne dagen vil vi aldri få igjen!

Nå skal det henges opp sjokoladekalender, samt pakkekalender. Det er noe spesielt med 1.desember. Det er en dag barna ser frem i mot, og den spenningen er stor stas. Det kribler i hele mage regionen for å si det på en god måte 🙂

Ha en rolig og avslappet dag

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg