Tips til treg ungdom på morrakvisten

Barn og unge som skal på skole tidlig, kan ofte by på en del utfordringer. Det er flere som legger seg sent, og de er naturligvis svært trege på morrakvisten. Mange foreldre synes dette er vanskelig og rådløse i dette. Hvordan kan du som foreldre være med på å snu dette til at de kommer seg avgårde i tide. Det er flere som har en buss de må rekke, da er det greit å ha litt tid på seg. Kommer for sent, ja da har bussen gått!

Det er helt klart mange elementer som spiller inn her, og en ting kan være greit å endre på. Dette med mobiltider, mobil i senga på kveldstid, samt et annet supertips jeg skal komme tilbake til litt lenger ned i skriveriet:)

Det er mange årsaker til at barn og unge ikke får den søvnen de trenger for å fungere på skole. Mobilen er en stor greie, det er der hele livet til ungdommen er. Det starter ofte tidlig, og de blir raskt avhengige. Det å ha mobiltider er en god idé til yngre barn. Det å ha kontroll på dette gjør det enklere for deg på sikt. Du vil på denne måten unngå stor kamper når de passerer 12-13 årsalderen. Er det fri flyt som det er i mange hjem, så ber du litt om trøbbel.

Mange foreldre er ikke klar over hvilke konsekvenser en så liten dings som en mobiltelefon kan ha for barnets søvn. Nå er ikke jeg en ekspert i daget, men har som dere en kjent med 3 tenåringer, så føler selv jeg har på den måten opparbeidet meg et godt underlag for min uttalelse. Trenger ingen mastergrad for å se dette.

Barn bør ha tider for mobilbruk, de bør helt klart stoppe å spille i god tid før leggetid. Den siste halvtimen før sengetid kan det være greit å koble av meg en bok, eller noe annet som ikke er skjerm eller tv. Vi alle blir litt gira av å se på dette lyset helt til vi lukker øynene for kvelden. Barn er nok mer sensitive enn oss voksne. Selv om det kan være greit for oss voksne og ha i tankene også.

Mobilen bør legges i stua når barnet ditt skal sove, slik at den ikke forstyrrer ungdommen på natterstid. Kommer det et varsel når de sover, og det durer i nattbordet så sjekker de selvsagt hva som skjer. De er redd for å gå glipp av det som skjer. Slik er ungdom skrudd sammen:) Så er det mange som bruker den som vekkeklokke. Da skaffe du heller en vekkeklokke til de!

På morrakvisten er det mange som ikke kommer seg avgårde i tide, og kommer for sent hit og tid samt til skolen. Det kan det gjøres noe med.

Det første de ofte må gjøre når de står opp, er å sjekke mobilen for å oppdatere seg hva andre har på seg, hva andre gjør, intriger osv. Det må de ha med seg. Du som foreldre bør her være helt tydelig på hva du gjør i denne slike situasjoner. Gi barna beskjed om at det blir ingen mobil sjekk før du har stelt deg, er ferdig påkledd og har spist. De kan få mobilen så sent som mulig eller når de går til skolen om de har den med der. Dette er helt klart med på at barnet ditt vil bruke kortere tid på å gjøre seg klar for skole.

Du slipper samtidig å dra deg så mye i håret, og på sikt vil dette gå av seg selv. Mobilen er et godt virkemiddel. Og tro meg dette vil hjelpe!

Sett i gang og lykke til med innstrammingen:)

Del gjerne

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg