Nå må vi ta det på alvor!!

Heeeeiiii

Nå er det rett før alt stopper opp. Vi holder pusten for hver dag som går. Det er tomt for munnbind, det er tomt for antibac,vi får ikke lenger beskyttet oss mot udyret! Corona brer seg over oss som et stort laken. Fra i dag er hele Italia i karantene, vi snakker 60 millioner mennesker. Her i lille Norge blir det sendt ut permisjonsvarsel, og bedrifter legges ned. Nå går det rett til helvete med alt! Det føles ihvertfall slik. Det første du hører om morgenen på nyhetene er hvor mange som er smittet. Det sendes ut pushvarsel rett til din mobil annenhver dag. Dette for å advare deg og gi deg gode råd, for at du skal forhåpentligvis slippe å bli smittet.

Jeg tipper de fleste går rundt med tanker om at dette skjer ikke meg uansett. Slik er vi mennesker laget, men tar vi det til oss? Ikke alle. Alvoret begynner å syne inn over oss. Det er ikke vanlig influensa de snakker om. For det kommer jo i tillegg. Mediehysteri sa du. Det har jeg og sagt tidligere, men tror vi skal ta dette litt mer på alvor. Konserter avlyses, sluttspillet i hockey er utsatt, fotballkamper avlyses, nettopp for å hindre mer spredning av dette. Bør vi ikke ta det på alvor når de går så hardt ut. Og mediehysteri kan du godt si, men de informerer oss også om situasjonen. Fordi vi skal være godt kjent med hva vi f.eks skal gjøre om vi selv blir smittet.

Smitteantallet stiger hver eneste dag, det er pr skrivende stund 227 smittede i Norge. Og i dag kan vi lese i media at en mann er alvorlig syk, kun 48 år gammel og innlagt på sykehus. Flere og flere går rundt å holder pusten i frykt for å bli smittet. For min del tenker jeg når kommer det første dødsfallet av Corona viruset. Det er kanskje flere som har den tanken etter hva jeg hører. Vet du hva du skal gjøre om du blir smittet? Når vet du at du har smitten? Når skal du oppsøke legen? Det er mye uvisst, men regelen bør kanskje være at om du føler deg dårlig i form, så ta kontakt med noen på tlf og forhør deg. Det skader ihvertfall ingen.

Herregud skriver folk i media, nå må vi slutte å være så hysteriske. Er vi det, eller er vi bare skjerpet? Ingen ønsker vel å bli smittet av et virus som kan være dødelig. Det er skremmende å se hvor mange som er berørt av dette. Det er flere skoler som er stengt, og folk settes i karantene. Bra at det tas grep. For uten tiltak skjer det ingenting. Viruset vil bare fortsette og spre seg om vi ikke er med på å bekjempe det. Joda så kan vi snakke om alt det andre som skjer i verden. Folk dør av sult osv, det er selvfølgelig veldig trist det og. Det er det andre som tar seg av. Vi må i disse dager tenke på Corona viruset som er i ferd med å bre seg over oss.

Viruset drar ikke bare med seg mennesker, det er stor ringvirkning av dette også hos bedrifter, på børsen osv. Den norske krona er svekket, og blant annet 2000 flyvninger er innstilt i et flyselskap. Dette får store konsekvenser og hvor skal det ende? Jeg hørte i nyheten i helgen at vi KUN er i helt i startgropa av virus spredning og konsekvensene det gir. Når kan vi forvente oss en topp av smitte. Det er det ingen som kan se for seg i dag. Det er for tidlig. Og tidlig ja, da snakker vi allerede store konsekvenser. Innen dette har nådd toppen kan det ha skjedd store skader mange steder. Innen økonomien ihvertfall ! Det vil få store konsekvenser for folk som kanskje mister jobbene sine. Så igjen rammer det familier osv. Det er viktig at vi sammen tar grep og bekjemper. Ikke ta så lett på dette og tenk at det er bare en influensa. For da hadde de ikke gått så hardt ut på verdens basis! Det er viktig å se alvoret i dette og hjelpe hverandre.

Hadde verden tatt dette på alvor fra dag 1, så hadde ingen fly, båt eller fremkomstmiddel kunne dra fra Kina. Da hadde ikke viruset spredd seg til andre land! Men det er jo hypotetisk å tenke sånn i ettertid. Vi håper dette gir seg nokså raskt, men vi er nok som de sier bare i startgropa så da vil det ta tid.

Ha en utmerket dag videre og tenk deg om før du håndhilser på andre mennesker!

Del gjerne

Vi prekæs

-tenaaringspappa- 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg