Kan man oppdra andres barn

Vettu hva, lørdag det betyr faktisk godis, avslapping og i tillegg har denne kroppen gått til ferie. Søndag er en avslapningsdag. Det er jo bare schnadder 🙂 Eller som han sa i The Julekalender….”jau jau, de e nå berre lækkert” Det og nyte dagene som de er, må mange øve litt på. Det er ikke alltid man trenger å jage etter det å flyt hit og dit. Jeg gleder meg litt til å nyte ferien hjemme, det og bare står opp, nyte en kopp kaffe i sitt eget hjem og rusle en tur ut i hagen. Det man ofte ikke har tid til, fordi det er så hektisk i en vanlig hverdag.

Vi har hele tiden vært et åpent hjem, hvor venner av våre barn kan være her, de spiser her og de kan være seg selv når de er på besøk. Det er akkurat sånn vi ønsker å ha det. Det at de går og tar seg et glass vann om de er tørste, det å ikke være så redd å usikker er bra. Bra i den formening at de slipper å være så bekymret når de er på besøk.

Er det greit at vi oppdrar andres barn, jeg tenker jo helt klart at dette er sunt for alle parter. For du kan ikke som barn komme til et annet hjem og bare gjøre akkurat det du har lyst til uten at du må innrette deg etter husets/familiens regler. Det gjelder ikke bare når de er inne selvsagt, men når et barn eller ungdom er på besøk hos en annen, må de regne med å bli “oppdratt” på lik linje som de barna de er på besøk hos.

Et godt eksempel på dette kan være å trykke på mobiltelefonen mens de spiser middag. Noen synes dette er helt greit, mens andre er klare på at dette er ikke greit. Og da må man bare være tydelig på hva som er greit i ditt hjem. Det å oppdra andres barn er en nødvendighet mener nå jeg, og det håper jeg også andre gjør når de har våre barn på besøk. Det er noe de må lære seg at sånn er det i de fleste hjem.

Til dere foreldre som er litt usikre på om det er greit, så er svaret helt tydelig ja. For du vet sammen skaper vi gode barn!

Ha en super dag 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg