Hva ligger egentlig bak ordet rasisme

Rasisme gjør vondt. De som blir utsatt for rasisme har det vondt, men hvorfor oppstår det rasisme? Når jeg var liten fantes ikke det ordet på lik linje som i dag. Det var ikke mange som snakket om rasisme her i ladet. Det er noe som har kommet i nyere tid. Det ligger mye bak dette ordet, og la oss snakke litt om temaet. Det er mange som ikke tør å ta opp bakgrunnen for rasisme, fordi man er redd for etterspill. Vi har da ytringsfrihet her i landet, og det er viktig å snakke om dette. Rasisme er noe mennesker blir utsatt for hver eneste dag. Ikke bare her i landet!

La meg si det først som sist….jeg er overhodet ingen rasist, og støtter ikke dette på noen som helst måte. Jeg forsøker bare å finne ut av hvorfor dette oppstår. Er det slik at rasisme kommer av misunnelse? Eller hva kommer det egentlig av? Rasisme er noe som oppstår mot både hvite og mørke. Og rasisme kortet blir raskt tatt opp om noen føler seg krenket. Er det riktig?

Jeg klarer ikke alene og finne ut av dette, og vi er helt avhengig av hverandre for å kunne bli noe mer klokere…For å ta for oss vårt lille land Norge, så er det nok enkelte ting som utløser ordet. Vi lever her i et kristent land, vi spiser gris til middag, vi feirer jul og det er noe vi har gjort i lang lang tid. Det oppstår noe når vi åpner opp for at andre mennesker som er i nød skal få komme til vårt land.

Skolene kan ikke lenger gjennomføre tradisjoner som har vært i en årrekke, og vi må legge bort det vi alltid gjør, for det er støtende for andre. Når man kommer til et land så må man føye seg etter våre regler. Det å godta andre religioner er noe vi alle gjør, men å forsøke å gjøre om på norske tradisjoner, få mennesker over til en annen religion osv. Ja det skaper fort sure miner, og slik skal vi ikke ha det.

Vi mennesker har forskjellige religioner, sånn er det bare. Vi alle har rett på å praktisere vår egen religion, men det må ikke gå ut over andre. De som kommer til Norge, velger å komme hit av en grunn. Vi i Norge jobber og tjener penger, og når flere av de som kommer hit til landet fra flukt, krig og andre traumer ikke vil eller gidder å jobbe. Da blir de sett på som utnyttere. Det er kjent at mange innvandrere ikke ønsker å jobbe, og de vil ha bort julefeiring fra skolene. Da oppstår det en kollisjon mellom menneskene. For Vi må tilpasse oss det landet vi reiser til. Velger man å reise til et kristent land, så velger man det. De er selvfølgelig hjertelig velkommen til oss.

Det er få som tør å blande seg inn i religioner, og når vi bare skal føye oss etter våre nye landsmenn, da oppstår det noe. De som da sier i fra at dette er ikke greit, da oppleves som rasister! De blir sett på som rasister, og bråket er i gang.

Om noen sier apekatt til et menneske, hvem bestemmer at dette ordet er rasistisk ment? Hvorfor er det slik? Jeg tror det er viktig å se seg selv litt i speilet, hvem er vi og hva ønsker vi å oppnå. Det er ingen enkel sak, og det kan ses på litt som med mobbing.

Jeg ønsker meg også et rasisme fritt samfunn, hvor alle mennesker skal føle seg velkomne, og tatt i mot på en god måte. Kan vi ikke bare respektere hverandre for de vi er. Og det vi står for. Man kan ikke forvente å komme til et nytt land og endre på den kulturen som har funnet sted siden krigens dager.

Om vi sier i fra på en pen måte, kan det ikke ses på som rasisme, for det kortet der brukes  rett som det er og alt for fort.

Vi må alle se oss i speilet…Jeg blir litt skremt av vår verden akkurat nå, og tenker på våre barn som skal sette barn til en slik verden. De som kan endre dette er vi som lever i dag.

Ha en fortryllende dag der ute og ta godt vare på hverandre 🙂

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg