Husk at du er et forbilde

Det er mandag, det er ny uke, og vi kan restarte oss etter helgen. Jeg synes jo som du vet at mandag er fantastisk. Mandager er ikke så kjedelige som folk tror. Det er viktig å fremsnakke mandagen selv om du er trøtt og må opp tidlig og sånn. Det er digg å kjenne at du lever 🙂

Det er mange forbilder der ute, som mamma, pappa, søsken, venner, influencere osv. Vi alle har et forbilde som vi ser opp til, og derfor er det ekstra viktig å tenke seg litt om hvilken person man ønsker å være. Det er ikke alltid så lett å finne ut av det, er helt enig med deg. Om du speiler deg selv, så kan du få ett lite innblikk ihvertfall!

Enten blir du positivt overrasket, eller så går det rett i dass 🙂

Som foreldre er det viktig å finne ut hvem du ønsker å være, og du har helt sikkert hørt det før, men små barn har også store ører. Det beskriver så godt hva barn får med seg. Når en familie sitter rundt middagsbordet og prater om diverse ting, skal man passe litt på hva man sier. Det er mange som snakker om barnas venner, det er ikke alltid positivt det du har å si om det. Kanskje du synes mora til barnet er et hespetre!

Det å snakke varmt om noen, blir sjelden feil. Det kan man fint gjøre, og bør gjøre. Fremsnakk skolen, lærere og det som skjer i det daglige. Og er du uenig i det som blir gjort rundt skolen, bør du ta dette opp med skolen og ikke ditt barn. Det er her mange går i den klassiske “fella”.

Vi skal være gode forbilder, for husk ditt barn blir i mange tilfeller som deg. De tror det er vanlig å være slik som du, og det må vi ikke glemme. Du tror nok ikke det selv, men dine barn ser opp til deg som mamma eller pappa. Det er vi som er tryggheten dems, og skal alltid kunne komme til oss om det er noe de ikke får til. Det er viktig å ha den gjensidige tillitten.

Der vi ofte sklir ut er når barna er yngre, i småbarnsalder. Der hvor du er sliten av lite søvn. Du ønsker egentlig bare å fungere, men du har svært liten energi. I tillegg går det på den 7 dagen men lite søvn. Nei da er ikke tålmodigheten stort, og her er det nesten litt lov med unntak. Da er det fort gjort å bryte de ellers så gode og trygge foreldre reglene. Vi har nok alle vært der, når barna våkner på natterstid, du er trøtt men barnet får ikke sove igjen etter et mareritt, vondt i magen eller andre plager.

Du skal vi vite at de fleste av oss har vært der, og det er helt normalt 🙂

Venner er også gode forbilder, og vi ser ofte opp til vår bestevenn. Det er en grunn til at dere blir bestevenner, dere er like og har ofte felles interesser.

Det kan hende du er et forbilde uten at du er klar over det 🙂

Ha en utmerket dag, og gjør det beste ut av din dag !

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg