Har du klart å holde dine mål??

Vi noterer oss at vi er i mars, det er kvinnedagen og det regner og blåser. Hva i alle dager har kvinner gjort galt for å fortjene dette været.Tror værgudene gjorde alt de kunne for at sola skulle være i dag, men den skinte i går. Det var deilig få litt D-vitaminer på kroppen. Det har vi manko på i en mørketid. Det er mange som hadde et nyttårsforsett om at de skal trene hardt å spise sunnere osv. I disse dager er det på tide å ta en REALITY CHECK. Har du klart å holde det du satt deg som forsett? Eller har det gått rett i dass med hele opplegget??

Fortvil ikke, det er da ingen stor skade skjedd, og vi er fremdeles tidlig i året. Og om det sklir litt ut, så er det god mulighet til å hente seg inn igjen. Personlig mener jeg nyttårsforsett ikke er en god ting, de settes ofte i sammenheng med jul og nyttår. Da er du så proppen full med mat, kake og godis at du er nær ved å sprekke! Da tenker mange at nei, bare vi kommer oss over til nytt år nå så skal det bli andre boller:) Vekk med snacks og frem med frukt. Det er mange som setter seg forsett for seg selv.

Januar kommer, nytt år er i gang og du har rester igjen fra jul og nyttår i form av kaker, godis og andre godsaker. Hva gjør du da? Du synes det er en dårlig idé å kaste restene, og du velger å spise opp dette over flere dager. Okei, dagene går og blir til uker. MEN skulle du ikke starte første dagen i januar med nytt liv? Derfor mener jeg at det er dumt å sette seg slike stor mål. Tenk heller at forandring kan være en god ting. Men ikke nødvendigvis ved skifte til nytt år. Det kan gjøres ellers også. Du kan gjøre en forandring når som helst.

Det kan være leit å ta de store stegene over natten. Forsøk heller å kutte ned på ting, ta små steg. Det kan være enklere å holde over tid, og forandringen er innen rekkevidde med små grep. Er mitt gode tips! Jeg en er person som ikke er flink nok, og lever i nuet. Trener av og til, men var veldig flink i starten av året også. Nå skal det sies at jeg er nokså aktiv med dømming, så passiv kan jeg ikke si jeg er. Det å sitte rolig kan fort bli kjedelig, og jeg er en person som liker at det skjer noe.

Det er mange som synes det er “skummelt” å ta steget inn på treningstudio. Du føler at alle ser på deg i det du tar stegene inn på senteret. Slik er det ikke, og du kan tenke slik at alle er der for en grunn. De alle har felles interesse for trening. Vi går jo ikke dit om vi ikke har den interessen. Så sett deg små mål om du tenker de baner. Oppsøk et trenings senter du finner spennende for deg og som gir deg det du er på jakt etter. Og kom igang. Du får ofte en mulighet til å prøve deg for å se om dette er noe du synes er greit.

Mange gir seg etter den timen, for det virker skummelt. Det er forstålig, men det er jo en ny ting om du ikke har gjort det før. Da blir det litt skummelt, men jeg garanterer deg at du kommer raskt inn i det. Og når du kjenner at det faktisk gir deg energi, så får du gløden til å fortsette. Du står i fare for å bli hekta. Og da er det gøy. Du stifter nye bekjente og slår av en kaffe i kaffekroken. Det er vel så viktig. Det er gøy å trene og det gir deg noe tilbake.

Sett ikke lista for høyt her, da blir fallhøyden så stor om du ikke når dine mål. Gå forsiktig ut i tankeprosessen og sett deg klare mål om det er noe du har planer om. Uansett så er det viktig å ufarliggjøre det å trene på studio. Flere og flere får en sperre nettopp pga kropps press og lignende. Tenk for all del ikke slik. Jeg har ingen slank midje, men trives allikevel veldig godt der jeg trener. Synes det er meget sosialt og det blir ofte en super god start på dagen om du kommer i gang med trening her tidlig på morgenen!

 

Det er mange grunner til sperre for å trene, og en av de mange sperrene er at du kanskje ikke føler deg helt som de andre du ser som er veltrente og løper flere timer på tredemølle. De har også begynt et sted, de tok det faktiske steg og oppsøkte et senter og kom i gang. Og som sagt går du med planer om å komme i gang er det ingenting å vente på. Da er det bare å kjøre på. Finn et senter du kanskje kjenner noen som trener eller et senter i ditt nærområdet. Da kan du koble av i en ellers hektisk hverdag.

 

Jeg synes det kan være vel så bra og starte dagen der på Sportsclub kl 06.00 eller trene rett etter skole/arbeid, det gir meg masse energi. Uansett hvordan du ser på det er det bare positivt å trene ved et senter, både fordi det er sosialt og gir deg positiv energi.

Det er plass til alle!!

Ha en energifyllt søndag

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg