Saftig gulrotkake med ostekrem

Det nærmer seg 17.mai og flere skal ha arrangementer på skoler, eller lignende hvor du må bake med deg en kake. Her tenkes ofte sjokoladekake, som i og for seg er velsmakende, og deilig. Men her skal du få oppskriften på verdens beste gulrot kake som gir deg 20 biter!

Du trenger :

6 egg
360 sukker
150g smør
300g hvetemel
4 ts kanel 
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330g revet gulrot

Pisk egg og sukker i 10 min, til du får en luftig og fin eggedosis
Smelt smør og avkjøl noe før du har dette i eggedosisen
Bland alt det tørre og sikt dette forsiktig inn i røren med en slikkepott
Rør forsiktig inn gulrot, slik at beholder kaken luftig

Bruk en firkantet form som har str 40 x 30 cm

Stekes på 175 gr i ca 30 minutter (under og overvarme)

Avkjøl kaken før du har på ostekrem

 

Ostekrem

125 philadelphia 
60g smør (romtemperert)
4 dl melis
2 ts vaniljesukker

Bland alle ingrediensene sammen og kjør dette med en håndmikser
til det blir en luftig krem
Smør deretter kremen på kaken

 

Nå har du helt sikkert vann i munnen allerede, men det er helt ok, for denne er magisk god 🙂

Go bakst !

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg