Et tenårings hode er som et puslespill

Hei og hopp, du er topp 🙂

Livet kan by på mange utfordringer for oss alle på 2 ben, og vi har alle vært der. Vi alle går igjennom en fase i livet hvor vi ikke helt vet hvem vi er. Mange barn og unge sliter tungt med å finne sin egen identitet, og et tenårings hode kan sammenlignes med et puslespill.

Fra det å være barn til å strekke seg i været på flere måter er ikke alltid like lett, men samtidig utrolig spennende. Det er mange brikker som skal på plass, og de alle leter etter brikkene til en hver tid.

Ungdomstiden er en fantastisk tid som alle bør ta vare på, ikke stress deg igjennom livet. For dett minuttet her vil du aldri få igjen. Livet må tas vare på, og det vil bli humper som kan være vanskelig å komme seg over.

Noe av det viktigste vi foreldre gjør er å være der for våre barn. Det vil alltid være behov for en prat eller bare det å være tilstede, selv om de ikke alltid viser dette så tydelig. Det å få døra smelt i panna, opplever mange foreldre når de prøver. Man må ikke prøve for hardt, og det må komme naturlig.

Det kommer selvsagt også helt an på hvordan dere har det, men et godt fundament i bunnen her er viktig. Vi foreldre må heller ikke være naive og la barna bare gå for lut og kaldt vann. De må tas vare på, og jeg har sagt det før….det er vi som har satt barna våre til verden, da må vi også ta vare på de.

Det ansvaret må vi ta inn over oss, og vi ser daglig dessverre mange foreldre som ikke engasjerer seg. Dette er skremmende!

Det siste året har stoppet litt opp for ungdommer, og den sosiale kontakten har måtte utebli. Desto flere er det som er sosiale på sosiale medier. Det er enklere og bare logge seg på der, og se hva andre gjør.

Kjære ungdom du skal få lov til å bruke god tid på å finne seg selv, din identitet, og hvilke verdier du står inne med. Det er ikke alltid lett å finne brikkene, men ikke gi opp. Det er kanskje bare en brikke igjen, og den vil du nok finne før eller siden. Kanskje du må over i voksne rekker før den siste faller på plass.

Ikke mist motet, hold ut og du skal vite at du er god nok akkurat som du er!

Nå er det bare til å nyte det gode været som er, med sol om sommertemperaturer 🙂

Ha en finfin dag og ta godt vare på hverandre!

tenaarinspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg