Et nytt og spennende turtips med kanoner!!

Hei og god lørdag !

I dag vurderte vi frem og tilbake hvor vi skulle ta en utflukt, og valget falt på Kjøkøy, som ligger rett før Hvaler. Der er det et fort og mange skyttergraver som du kan gå og løpe fritt i. Dette er særdeles spennende for barn og voksne, og det ligger mye historie her i gangene. Kanoner og grav fra bronse tiden kan du her finne. Vi var ute i 3 1/2 time, og hadde med oss Svigerfar på turen.

I dag bestemte vi oss for å gå et sted som heter Skams Klove. Det er en diger sprekk i fjellet på Kjøkøy som er ca 200 meter lang og opptil 10-12 meter dyp. Samtidig er det bare i underkant av 2 meter bred. Noe som er spektakulært i seg selv. Vi parkerer bilen rett ved der stien begynner og spaserer i vei, med oss i sekken har vi med oss nybakt brød, kokt egg og pålegg. Kaffe´n er også med og vi gleder oss til å finne et sted vi kan sette oss ned og nyte en deilig lunsj ute i det fri.

Kjøkøy fort var et tysk fort med tysk betegnelse., anlagt på Kjøkøy i mai 1941. Fortets formål var å beskytte det østre innløp av Glomma til Fredrikstad. Etter krigen ble fortet overtatt av det norske forsvaret og det ble noe modernisert blant annet varslingsradar.

I området står det fortsatt 2 kanoner, i frittliggende bunkere, samt en rekke løpeganger. Og det er flott utsikt på toppen, hvor du kan se langt avsted. Barna koste seg og vi alle hadde en flott dag her ute, og denne turen kan fint anbefales. På toppen av Kjøkøy ligger det en Gravrøys fra bronsealderen som er ca 3000 år gammel.

I området er det mange plasser hvor du kan sette deg ned og ta frem niste eller det du har med som dere kan spise. Dette er en tur som anbefales for hele familien. Ta med deg barna og kom deg ut i den frie naturen! I området ligger det en skole som du kan gå innom. Den er inngjerdet, men du har lov til å gå inn der. Der går det løse geitebukker samt høner og haner i bur.

Ha en fin fin lørdagskveld

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg