Dette prøver flere og flere ungdommer, slik kan du oppdage det

Da jeg gikk på ungdoms skolen var det inn og henge på røykehjørnet på skolen. Det var helt vanlig å røyke på denne tiden. Det var på dette stedet det skjedde, og du følte deg straks litt kulere enn andre. Det er nå år siden nå, og det går sakte med sikkert over i andre ting dagens ungdom tester ut.

Det er mange som slutter å røyke, men starter med snus. Det er nok ikke ikke like vanlig å røyke og snuse den dag i dag som det var for kun få år siden. Jeg husker godt røykeloven kom over landet vårt. Det var hysteri, og folk påsto den gang at det har klikka for helseministeren. Det var helt fjernt for oss at vi ikke lenger skal få røyke på inne på pub, restauranter og bar.

Den dag i dag, kan vi bare takke han for at det ble slik. Når vi nå har vært ute på byen, og legger fra oss klærne lukter det langt fra så mye som før. Det luktet død og fordervelse av klær, hår og mens sminken hang på huden så vidt:)

Det var for kort tid siden mange ungdommer som lot seg friste av snus, og det er mange som fremdeles snuser. Nå er det gått litt over i e sigaretter. Vi ser mange ungdommer som flyr rundt med disse damp rørene, og føler seg kule. Det ser jo egentlig bare dumt ut. De hevder at dette ikke er så skadelig som vanlig røyk. Det kan hende det, men de har jaggu blitt avhengig av damp røret også!

Dagens ungdom tester mer og mer ut cannabis, eller hasj som mange sier. Det virker litt om om det er godtatt blant unge mennesker, og de ser ikke på det som noe problem og ta seg en JOINT.

Cannabis er et ulovlig rusmiddel her i landet, men det er nesten like vanlig som røyk blant mennesker. Klarer du å kjenne igjen lukten av hasj?

Slik oppdager du at barnet ditt bruker hasj

 • Hasj har en særegen lukt som er søtlig og minner om røkelse. Har en person nettopp røkt hasj, vil lukten gjerne sitte i klærne og håret.
 • En som har brukt hasj får rødlige øyne og store pupiller. Mange blir også lattermilde. 
 • Legg merke til uvanlig vekttap, eller endret matlyst. Hasjrøykere kan lett få «dilla» på en rett, eller type mat.
 • Hasjrøykere kan også føle seg dårlige og være glemsomme.
 • Stort pengeforbruk er også et typisk tegn på misbruk.

Snakk med barna om du mistenker noe, snakk med andre foreldre og holdt øyne og ører åpne. Ikke vær politi, men snakk med de og ha en dialog rundt dette

Det er dessverre lett om de står i en vennegjeng og være den som ikke smaker på dette. Presset er absolutt tilstede og det starter ofte av ren skjær nysjerrighet.

Hold deg orientert om hva som skjer i vennegjengen. Vi får ikke vite alt, men mye kan du fange opp underveis i praten med barnet.

tenaaringspappa

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg