Dette kan koste deg utdannelsen din

Hei gode du!

Det sendes mange millioner bilder hver eneste dag i hele verden, og her og nå skal jeg gjøre et forsøk på å ta dette ned til et lavere nivå for oss her i lille Norge. Våre barn sender mange bilder av seg selv hver eneste dag, og er dere klar over de konsekvenser det kan ha for barna våre. Og er du klar over hvor raskt et bilde kan spre seg på nett og havne i “gale” hender?!

Det kan være så brutalt at det faktisk ødelegger barnas utdannelese, arbeid og fremtiden kan allerede være ødelagt fra våre barn får seg sin egen mobil, og det selv uten å være klar over det. Når de blir klare over det, så er det for sent, mange år for sent kan det i verste fall være.

Det bilde du opprinnelig bare sendte til din gode venn som VAR din gode venn på barneskolen, dere var venner på ungdoms skolen, men her skjer det noe underveis. Dere finner andre venner, og sklir mer og mer fra hverandre. Dere blir kanskje til og med uvenner i perioder. Verste scenario er at dere blir uvenner, og da i dette moment ønsker dere hverandre kun det verste. Da graves det overalt, og du kommer over et bilde som du sendte til venninnen din da dere var beste venner. I god tro…

Venninnen din hun velger å være ekstra fæl mot deg og sprer det bildet rundt, det bildet legges ut i sosiale medier, og der blir skaden stor. Bildet ditt blir i løpet av det første minuttet delt 1000 ganger…Ja det er fullt mulig det. Og da kan du tenke deg selv, hor raskt et bilde kan spre seg over hele verden. Det er alltid noen som kjenner folk i andre land, og dit bilde er nå langt på avveie.

Hva gjør du? Hvordan får du stoppet dette? Hvem kan stoppe det, for det er noe du ikke klarer! Der og da er dette en stor katastrofe, for du vet ikke lenger til slutt hvem som har lagret dette bilde av deg på sin tlf, pc eller nettbrett. Du klarer ikke å få stanset det, og blir desperat. De som delte dette kan selvsagt straffes de, men bilde er fremdeles spredd utover hele verden!

Viste du at det ikke er lov å ta skjermbilde uten å få godkjennelse av de som eier bildet, eller storyen. Sier de som legger ut bilder at det er greit å ta skjermbilde kan dere selvsagt gjøre det, men det må altså en godkjennelese til.

Det er mange som ikke er klar over dette, og at de kan bli straffet om bilder deles uten samtykke. Dessverre er det mange både unge og voksne som har et stort behov for å vise seg frem i undertøy, eller uten klær i det hele tatt!

Her lurer jeg på hvorfor i alle dager må det sendes lettkledde bilder? Det er så fort gjort å sende feil, og da havner det på avveie. Det er den som sender sin skyld selvsagt, og det kan få store konsekvenser.

Vi må ta den praten ikke bare en gang, men gjenta den med jevne mellomrom. Nå er det barn ned i 8-9 års alderen som sender bilde av seg i undertøy, de ser nok ikke konsekvensene av dette. Når de er 17 år så kan det bilde koste det dyrt! Vi foreldre må tørre å stå i det, og ta den vanskelige praten!

Ha en magisk dag videre!

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg