Det er viktig at vi snakker med barna våre

Nå i disse dager er det mye informasjon som kommer fra alle kanter, og det blåses opp i media om dødsviruset osv. Det er nå vi foreldre og andre kontaktpersoner til barn og unge må våre tidlig ute med å ta den praten. For de går rundt og snakker om dette med sine venner, og det kommer garantert mye forskjellige rykter ut av det, så viktig å informere barna slik at de ikke går rundt og har feil info i hodet sitt. Det skaper bare mer bekymring.

Er du usikker på hva du skal si, finnes det ulike telefoner du kan ta, eller nettsteder du kan oppsøke slik at dere får den kunnskapen dere trenger i samtalen. De har nok 1000 spørsmål som de til en hver tid lurer på , og hører kanskje om diverse ting rundt middagsbordet. Så blir det unødvendig bekymring som ikke fører til noe godt. Vi har lett for å tanke at barna og unge også trenger den info om dette. For nå er Det alvorlig med viruset som spres.

Det er flere barn der ute som isolerer seg helt, f.eks på rommet sitt, fordi de er redde for å bli smittet for de vil jo ikke dø. Nei det er det ingen som vil, og være en trygg person som kan svare på dette. Så kan det redusere angsten. Vi kunne lese i media i går at det første dødsfallet er et faktum i skandinavia, nærmere bestemt i Sverige. Og media brer dette ut og sier ingenting om denne personen. Faktum her er at denne personen hadde allerede en sykdom som gjorde personen veldig sårbar. Det kommer ikke frem av overskriften!

Vi leser ofte overskrifter og trekker raskt en konklusjon. Det kan være greit å lese seg litt opp på hva dette gjelder, for det blir en uttalelse. Vi må stå sammen i dette og ikke glemme de som er sårbare og sliter med mye angst. De trenger all den informasjonen de kan få, som kan være med på å betrygge de. Sammen skal vi bekjempe det som pr nå sprer seg over oss. Og kanskje det er beste beste å gjøre dette på en ordentlig måte. Stenge skoler og alt som har med mennesker å gjøre. gå “ALL IN” som det heter. Ikke bare gå halvveis inn, og tro at resten løser seg av seg selv. For dette er alvorlige greier som må stoppes. Jeg kjenner jeg blir meget provosert når jeg hører om folk som settes i karantene, de reiser på hytta og står på slalom. De forstår tydeligvis ikke alvoret. De ødelegger for andre!

Så kan vi se hva vil vil om myndighetene, men sev tror jeg vi kom litt bakpå og tenkte at det ikke vill bli så alvorlig, så naive kan vi nordmenn være. Vi må bare kalle en spade for en spade, og erkjenne at vi ikke var god nok forberedt. Nå er det om å gjøre å stå i det, og gjøre det beste. bekjempe og håpe at det ikke tar så mange mnd før vi ser en positiv endring.

Ønsker deg en smitterfri dag !

Del gjerne

-tenaaringspappa- 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg