Det er viktig å stoppe opp og…

Hey, det er mandag. Det er for mange høstferie. Og ferie er jo i utgangspunktet et positivt ladet ord for de fleste. Når man har ferie så senker man automatisk pulsen et hakk, noe som er en god tanke.

I en ellers så hektisk hverdag med kjøring hit og dit, unger til aktiviteter og det som hører med, er det ikke alltid så lett og ta seg tid til å stoppe litt opp. Det å bremse litt i hverdagen for å se over om du har oversikt, om du har full kontroll og om du er den personen du ønsker kan være godt!

Jeg er av den typen som liker å ha mange baller i lufta samtidig, og det å sjonglere på de er helt suverent synes jeg. Det kan av og til føles som om jeg har ADHD, men det er jeg ikke utredet for, så har ikke noe dokumentasjon på akkurat det 🙂

Det gjør ingenting, for det engasjementet jeg har i mine saker trives jeg i, men det er viktig å ikke ha mer enn man klarer å mestre. Her er det en viktig balansegang vi må tenke på.

Dagene går litt på autopilot, vi står opp, går på skole, jobb og gjør det vi pleier. Spiser lunsj til en tid, har kaffepause faste tider, hjem fra jobb, middag, osv. vi legger oss om kvelden, og lader batteriene slik at vi er klare for en ny dag. Slik er dagene for de fleste.

Er du flink til å a deg en hverdagspause? En god idé kan være å gå seg en tur, lufte tankene og få orden i kartoteket. Det trenger vi for å å holde oss flytende. Mange foreldre går på høygir hele uken igjennom, stresser hit og dit og får svært liten tid til seg selv.

Egentid er en svært viktig sak for foreldre. Det bør du prioritere, for det er viktig at de rundt deg har det bra, men det viktigste av alt er kanskje at du selv har det bra. Uten deg vil jo et ledd bli svekket, og det kan får konsekvenser for hele familien.

Nå har vi hatt flere måneder hvor vi har tatt det med ro for di vi bli litt tvunget til det. Vi ble overlatt mye til oss selv, og alle aktiviteter ble stanset inntil videre. Det var i periode kun de nødvendige butikkene som holdt åpent. Da var det mange som tenkte, hva i alle dager skal vi gjøre nå. Hvordan skal vi takle dette!?!

Vi klarte oss stort sett greit, nå kan jeg jo kun snakke om meg selv, men det var kanskje godt for de fleste. Når ikke vi klarer å bremse ned for oss selv, så gjorde samfunnet det. Pandemien tvang oss til å bli hjemme, roe ned og finne nye måter og aktivere oss på. Vi ble kreative, mange fant nye måter og mestre ting på.

Denne uka har mange høstferie og barna har fri fra skole. Det kan by på utfordringer for mange, men forsøk så godt du kan og “samle” familien. Sett av tid til spill, og hygge rundt bordet. Det vi ellers ikke har tid til, kan vi få tid til nå i ferien:)

Ønsker deg en magisk dag, og husk å prioriter deg selv!

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg