Det er utfordrende og være foreldre…

Hei kjære gode du!

Det er flere som har spurt meg om hva jeg synes kan være utfordrende ved det å være tenåringsforeldre. For å avklare en ting med samme, det er mange ting som er vanskelig og krever 2 stødige bein uten tvil. Det er mye ungdommen også må stå i, det er slett ingen enkel oppgave å væte tenåring i disse dager. Det å vokse opp i dag kan være både skremmende og skummelt. Dagens ungdom har en del utfordringer som kan være tøffe og stå i, og vanskelig å komme seg ut av.

Det er en ting jeg ønsker å trekke frem, det er overgangen fra barn til tenåring. Den fasen der byr på mye hodebry for en tenåringspappa. Du vet ikke helt hvor du har barna, og føler til tider at du mister de litt. De prøver å finne seg selv, hvem de er og hva de ønsker å fut av livene sine. Det er mange valg de skal ta, ikke bare på skole.

Ungdommen vet ikke helt selv hva som skjer, og de sliter med å få kontroll på dette. Det er der vi foreldre må stå stødig, og være en god støtte. Det er tårer, fortvilelse, skuffelse og svik. I samme moment å vi foreldre vise oss fra en trygg side, og ikke la oss dras med ned i bunnen om de finner har en dag som er tøff.

Det er dager du våkner, sola skinner og du føler dette blir en knallbra dag. Helt til vi sier god morgen til podene våre. Du får ikke noe tydelig hei tilbake, og ser at tårene triller ned langs kinnet. Poden er lei seg, men klarer ikke sette ord på dette. For de vet ikke helt selv hva som årsaken der og da. De hulker, og får en god klem.

Ikke alle barn klarer å få ut sine følelser igjennom ord, men blir bare stående og gråte. Etter en god prat finner dere sammen en god løsning for det hele, og vi bryter opp med noe helt annet. Noe som får ungdommen på gode tanker. Det er tøft til tider å være foreldre, og mye av ansvaret ligger på oss. Det er vi som har satt barna våre til verden og vi må ta det ansvaret med å følge de opp, samt å gi de trygge rammer i livet.

De vet ikke ofte hvorfor de er sure, lei seg, gretne kjefter på sine søsken, og smeller ut noen gloser til oss foreldre. Det er tøft å være foreldre, og vanskelig å være et barn/ungdom. Det var en del utfordringer når jeg var ungdom, men det kan nok ikke måles med det presset dagens ungdom står ovenfor hver eneste dag. Det er valg som kan få store konsekvenser. Det er valg som har stor betydning for resten av deres liv.

Noen tar dårlig valg, noe som resulterer i et hardt og vanskelig liv. Ikke helt som de hadde sett for seg.

Ungdom er nysjerrige, men de kan formes til å ta gode valg.

Hjemme hos oss synes vi det er greit å kjøre barna våre og hente de om de har vært ute sent en dag eller lignende. På denne måten får du en viss formening av hvem barnet ditt omgås med. Samt at du tar del i ditt barns hverdag. Det er helt greit å være litt “curling” foreldre!

Dette kaller jeg for investering, og det er noe vi får igjen for senere. Jeg mener ikke at barn trenger å kjøres hit og dit og i alle retninger, men det å hente de ved en fest, eller andre lag som de har i ser jeg på som det å bry seg!

Gi de en trygg og være en klar og tydelig rollemodell!

Ha en utmerket dag videre:)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg