Det er plass til alle i samfunnet

Det er pride dager, og flere har tatt flagget som profil på Sosiale medier. Det er fantastisk at vi har kommet dit! Sånn var det absolutt ikke for kun få år siden. Da var dette et navn som ikke ble snakket om. Det er godt vi har rykket frem fra steinalderen. OG det viktigste av alt…Det er plass til alle i samfunnet vårt!

Om du er homofil, lesbisk eller bifil så er du like mye verdt som heterofile mennesker. Det er ingen betydning om du er sånn eller sånn, vi er mennesker alle sammen!

Det er godt å kunne se mennesker er glade og at de viser sin kjærlighet i samfunnet, og at de kan gifte seg og inngå ekteskap. Det er slik samfunnet har blitt, og det må vi bare akseptere. Pride er friheten til å definere egen identitet, kjærlighet og seksualitet. Noe vi må ta innover oss.

I gamle dager var dette et tabuområde, hvor mennesker gikk i skjul for å vise sin kjærlighet. Nå kan de gå hånd i hånd og være kjærester på lik linje som alle andre.

Hvordan og hvor tidlig finner man ut sin legning er svært individuelt. Det er mange barn som merker dette tidlig, men de forstår det ikke helt selv. Det kan være gutter som kler seg i jenteklær, leker mest med jenter eller ikke føler seg som en av gutta. Så kommer spørsmålet….Er de født i feil kropp eller de homofile. Det er noe som kan være vanskelig å finne ut av i ung alder.

Du merker kanskje raskt at du er tiltrukket av begge kjønn og er bifil. Hvem skal man si det til først. Sine venner, foreldre, søsken….Det må du kjenne litt etter selv, og føle deg frem. Det er ofte slik at andre har en formening om dette, før du selv finner det ut. Det er mange barn som er usikre, og mange jenter liker jenter. Ja så gjør de det, og det er ikke noe galt i det. Den store bekymringen kommer ofte når de skal komme ut med dette til venner, familie, sosiale medier osv.

Det som er viktig er at du tørr å være deg selv, ikke vær redd for hva andre mener og tror for de kan ikke styre din legning uansett. De kan ikke si at du skal leve på den eller den måten. Det er du som kjenner på det, og bestemmer det for hvordan du skal leve. Det er mange kjente profiler som stadig fronter dette noe som er helt topp. Da blir det litt mer “vanlig”.

Det å være født i feil kropp kan være vanskelig å finne ut av kanskje, men det er også noe som blir mer og mer vanlig. At jenter kler seg som gutter og omvendt.

Foreldre er de som kjenner barna sine best, og bør kanskje se dette på et tidlig stadige. Foreldre bør bli flinkere til å snakke om det, og det være en aksept for dette om de trenger å prate med oss. Det kan hjelpe mye med en god samtale hvor det kanskje klarer å bli noe klokere på hvilken legning de har.

Det er mange barn og unge som kvier seg til fortelle oss foreldre om sin legning, men her må du bare støtte!

Jeg heier på deg, og du er et fantastisk menneske!

Ha en solfylt dag og kos deg i varmen 🙂

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg