Ditt barn blir som deg!

I vårt samfunn er det mange ulike mennesketyper, og en ting er det viktig å si med samme, det er plass til alle. Se for deg om vi alle hadde vært like. Da hadde dette vært en kjedelig plass å være. Og det mange tenker om seg selv er, om alle er som meg, så hadde dette vært en bedre plass. Er det egentlig så enkelt?

Jeg tror og mener at det ikke er noe direkte fasit på det spørsmålet. Det viktigste man kan gjøre er å være slik mot andre som du vil at andre skal være mote deg. Vil du ikke gå rundt i samfunnet og få dårlige blikk, sure grimaser og bli tatt dårlig i mot. Ja da er det kanskje på tide å se seg litt i speilt.

For som man høster får man. Disse ordene kan helt klart brukes på flere området. Ikke bare med planter 🙂 Jeg forsøker hver eneste dag å gi et smil selv til mennesker jeg ikke kjenner. Grunnen til det er for da har jeg kanskje gjort noe med den dagen til de jeg møter der ute. Joda i butikken er det leit, for der bruker vi munnbind, men før munnbindtiden og etter så kan dette gjøres noe med.

Om det er en person som har en elendig dag, av flere grunner. De står kanskje opp med vondt i kroppen, har kranglet med noen eller lignende, så møter de deg der ute. Om du da smiler eller sier hei kan det være med på at dagen blir langt bedre enn de har. Du kan gjøre en stor forskjell ved å spre litt glede.

Nå sier jeg ikke at det kreves at du alltid går rundt å sprer glede, ler og alltid er i godt humør. Men en liten endring kan gjøre stor forskjell. Ha disse ordene med deg i tanken når du ferdes ute i det store samfunn, så skal du se at du helt sikkert får et smil tilbake også.

Det kan ofte virke som enkelte mennesker er født sure, men det tror jeg ingen er. Det er mye som har med personlighet å gjøre, samt hva menneskene har opplevd i livet sitt.

Noe av det viktigste foreldre kan gjøre er å tenke litt igjennom hvordan de er som personer ovenfor sine barn. Ikke bare i samme rom som de, men hvordan de oppfører seg ute i samfunnet. For barna blir ofte som sine foreldre. Om du går rundt og er sur bestandig, så kan du ikke forvente at ditt barns kal gå rundt å smile heller.

Vi må ta vårt ansvar å gi barna sunne og gode verdier, deriblant hvordan de skal være mot andre. Barnet ditt kan fort bli den personen som går rundt og er sur og ikke har et smil på lur. De du så på som irriterende tidligere, slik kan ditt barn bli.

Prøv å ha et lite smil på lur, det gjør dagen bedre for alle. Og det er selvsagt lov å ha dårlige dager, men trenger det å gå utover andre?

Husk at ditt barn blir som deg, for det er dette de er vant med og oppvokst med!

Ha en nydelig dag, sola skinner og det gjør du også 🙂

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg