Åpent hjem

Allerede ved barnehage alder, og fremover i tid er det svært mange og nye vennskap som skal stiftes, og det er mange elementer som spiller inn. Det er gøy å være med en venn hjem og leke, og det er alltid en spennende greie rundt det der. Vi har siden barnehagen ALLTID hatt huset fullt av venner av barna. Det gikk ikke en dag uten at de spurte om den og den kan være med hjem. Vi har hos oss alltid hatt et “åpent hus”. Vi sa svært sjelden nei til å ha med en venn hjem.

Det ble så mye i perioder, at vi til en hver tid handlet inn middag til alle, og vi tenkte mens vi var i butikken at i dag blir det nok med noen hjem. Slik at alle skulle få mat om de ble med barna hjem. Det er jo en selvfølge mener nå jeg at de får mat. Jeg husker spesielt når jeg var liten, at det kunne være seg slik at jeg ble med noen hjem etter skolen, og når det var middag måtte jeg bli sittende igjen på rommet og vente til de hadde spist middagen sin. Det var ikke alltid jeg fikk mat. Det var litt kjipt for SULTEN, den kommer jo uansett enten du vil eller ei 🙂

Det var helt greit, jeg dro bare hjem og spiste om jeg ville det, ingen som nektet meg det. Vi har aldri hatt det slik hos oss. Det har alltid vært mat til alle som har vært med hjem. Ingen skal gå sultne hjem fra oss. Det er viktig å fore kroppen, slik at de kan være aktive og gjennomføre dagen med lek og full fart.

Vi kunne på det meste være oss 5, pluss 5-6 venner av barna på det meste. Og alle fikk mat og stemningen rundt middagsbordet var meget god. Det skapte mye latter og hygge, når det var “fullt”. Poenget mitt her er at dette husker ungene meget godt den dag i dag, og vi var et slikt hjem som tok i mot venner og de kunne invitere med seg venner hjem uten problem. Dette pågikk igjennom hele barneskolen, men var ikke alltid helt uproblematisk. Vi tok her del i samtalene, og var ikke de som satt i sofa´n og var mutt. Slike personer er ikke vi. Og jeg tror med et stengt hjem, hadde vi hatt helt andre barn den dag i dag. De er åpne og vennlige og vant til å være med venner. Det skaper masse gode minner for resten av livet vil jeg tro. De kan huske tilbake på en rik og god barndom med mye latter og mange venner på besøk.

De er ikke alle som har anledning til det, men prøv å tenk litt på hva og hvordan du vil fremstå her, ønsker du et åpent hjem eller et lukket hjem? Og hva er best for poden. Her vil det være store forskjeller fra hjem til hjem. Og for ikke minst hvordan en selv er oppdratt. Vi har mange venner fremdeles i heimen den dag i dag og det er koselig. Det har selvsagt avtatt en god del. Nå som de er 17, 14 og 12 år. Leken foregår på en helt annen måte i dag enn for kun få år siden.

Ha en finfin kveld

Vi prekæs

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg