Kan du nekte barna når du selv gjør det?

Vi sitter hver eneste dag å titter på mobilen, det er livet vårt. Så fort vi har et lite sekund ledig så drar vi opp den mobilen. Det var litt kult før i tiden, da vi kunne flippe opp lokket for å komme til tastene. Heldigvis har tiden forandret siden den gang. Har du noen gang sjekket skjermtiden på mobilen eller nettbrettet til ditt barn? Du vil bli overrasket om du tar deg en titt. Kan du skrive her i kommentarfeltet hvor mange timer du har i skjermtid på en dag så kan vi se hvordan det ser ut i de norske hjem.

Vi nekter ofte barna og sier at nei min kjære pode nå må du legge bort mobilen, for å ta deg en tur ut. Du trenger litt luft nå. Poden legger fra seg sitt eller tar en pause fra gaming. Så rusler han eller henne ut til venner. Så fort poden spretter ut døren så setter du deg på mobilen. For du skal bare…Kjenner du deg igjen. Det er ikke noe å holde tilbake det, sånn er de fleste av oss. Mange barn sitter klistret foran tv skjermen og gamer. Det tar store deler av livet vårt. Men er det riktig å be poden ta seg litt skjermfri, mens vi selv sitter der å skal bare se litt på face, tuba eller sende en snap. Du vet hvordan du kan sjekke skjermtiden. Hvor mange timer tror du at du har i løpet av en dag? 5 og 6 minutter av gangen blir raskt til timer og det er ikke rart dagene blåser i vei.

En helt annen ting jeg kom på i farta er…Jeg gikk på butikken her en dag, hvor mor med sitt barn er i butikken. De skal helt sikkert handle inn litt av hvert. Det jeg blir litt paff over er at barnet spør pent om å få en kjærlighet, ligger mer eller mindre på gulvet og hulker litt og bærer seg. Mor sier nei, MEN i hendene på mor så bærer hun 2-3 plater sjokolade. Å jada det er du som bestemmer, og det er jo dine penger sånn sett. Men er du da et godt forbilde. De skal lære seg nei, det er jeg helt enig med deg i. Men det det ser ikke så bra ut når mor sier nei….vi skal ikke ha godteri i dag, det er kun onsdag!

Barna er våre deigklumper som vi hele tiden kan forme. Det er vår oppgave og stå i det. Men ofte er det ikke så lett å si nei, fordi du selv gjør det. Jeg kan ramse opp en hel liste her, men du kjenner deg sikkert igjen. Og du som ikke har barn, du har sikkert sett dette i en butikk eller med andre bekjente. Det skjer overalt.

Det hadde vært veldig kult å se hvor mange timer du har i skjermtid, så det er helt topp om du legger igjen en liten kommentar her under:)

Opa Opa det er lørdag og hva driver du med i dag æ, tar du det med ro eller sitter du å taster på mobilen. Jeg synes det er fint du sitter med mobilen i hånda akkurat nå, for nå drar du litt på smilebåndet og tenker at jah han har helt rett. Det går faktisk med lit tid til den tlf.

Om det er nice vær i dag, så finner du kanskje på noe, som f.eks en tur i skoen, på fjellet eller bare surrer rundt i hagen.

Koooooos deg masse og i dag kan du nyte smågodt med god samvittighet. Det er lørdag

Husk å kommenter her under så kan vi sammenligne hvor mange timer vi bruker pr dag, så skal vi se hvordan det blir, del gjerne så flere kan skrive hva de bruker!

Vi prekæs

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg