Nakenbilder, en økende trend blant unge, foreldre er naive

Hele 40 % av barn og unge mellom 13 og 18 år sender nakenbilder, og mottar mer nakenbilder nå enn tidligere. Det er en økende trend som vi må bidra til å gjøre noe med. Vet du at det faktisk kan ødelegge for din karriere/utdannelse om dette blir lagt ut på nett. OG det verste er at flere unge mennesker mottar nakenbilder fra ukjente personer, og da flest menn. Hva faen er det voksne mennesker tenker på som sender dette til unge mennesker, hva er så spennende med det!! Det samme er blottere som står i buskene og blotter seg! Er det skjedd en skade i ditt hode, du som driver med sånt!!

Jeg kjenner jeg blir dårlig av å tenke på dette, og at dette faktisk er noe som skjer. Det var nylig i Sarpsborg i en ellers godt besøkt park hvor det ble observert en blotter som sto der og viste tissen sin!! Hva er spennende med det? Tenk deg de som ser deg de får traumer langt inn i livet over det det de ser, og opplever. Tenker blottere på det? Nei det tenker KUN på seg selv. Hva gjør du om du kommer over en blotter? Ring politiet tvert og film personen. slik at han blir tatt. Det er det beste beviset du kan ha. Bilde av personen.

Noe av det samme gjelder om du mottar uønskede nakenbilder. Ta skjermbilde og ta med til politiet, slik at de får frem både hvem dette er i fra og evnt brukernavnet. Det er viktig at slike mennesker blir tatt

Men kjære naive foreldre, din pode er ingen unntak. Det sendes mye nakenbilder av seg, noe som fort kan bli et problem. Vet du egentlig hva mottaker gjør med det bildet? Det kan tas skjermbilde, de kan deretter sende dette til alle sine venner, som igjen legger dette ut på nett. Og når det først kommer der kan alle se det! De som googler ditt navn, vil få frem alt som er på nett om deg i ditt navn. Det er skremmende og hvordan internett brukes og det verste er naive foreldre. Det skjer ALDRI mitt barn. Det kan jeg bare si deg med en gang, de og gjør garantert mye rart du ikke vet om.

Noe av det barn bør læres når de får sin aller første smart telefon, er nettvett . Det er ditt ansvar som foreldre å lære dette til poden. Selv om de lærer mye av sine venner. Dette er noe de bør få inn så tidlig som mulig. Hvordan skal de ferdes på nett uten å vite om konsekvensene som kan komme i veien. For det vil være noen feilskjær underveis i mobilens verden. Det er bare så viktig å være klar over hva som kan skje om det oppstår noe du ikke kan styre. Hva skjedde med at det er din kropp? Er det slik at du ønsker at alle skal se deg naken? Det er ditt private sted du faktisk sender rundt til hele verden. For det er jo det du gjør når du ender kun til 1 person. Det kan faktisk gå verden rundt.

Tenk deg om neste gang du er i ferd med å sende nakenbilder, det er ikke sikkert det går helt slik du ønsker. Se for deg senere i livet om du søker på en ledig stilling et eller annet sted. Din evnt kommende sjef googler deg, for det er det mange som gjør før ansettelser. Så kommer det opp et nakenbilde av deg, som kanskje er det eneste bilde som kommer opp. Da kan det være kjørt. Konsekvensen da blir at du ikke får den jobben som du kanskje har utdannet deg i mange år til. Det er nok noe du ikke tenker over når du er ung, f.eks 14 år eller lignende. Da er du ikke i de tanker. Det er der vi foreldre MÅ vise oss, og ta ansvar!

Del gjerne så flere henger seg på å snu trenden!

Ha en ellers fin dag

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg